Dienvidāfrikas nacionālie ēdieni

No Dienvidāfrikas ielas pārtikas līdz saldajiem karijiem noskaidrojiet, kāpēc top Dienvidāfrikas ēdieni ir pazīstami kā Dienvidāfrikas “varavīksnes virtuve”.

Dienvidāfrikas virtuvei ir tik daudz dažādas ietekmes: Āfrikas, Holandes, Francijas, Vācijas, Portugāles, Malaizijas, Indijas, Ķīnas, Indonēzijas – nav brīnums, ka to sauc par “varavīksnes virtuvi”. Daudzas no šīm ietekmēm bija redzamas šajā top 10 pārtikas produktu sarakstā Dienvidāfrikā.

Āfrikas vietējo iedzīvotāju un gadsimtu imigrācijas kombinācija – tirgotāji, pionieri un viņu vergi – ir devusi Dienvidāfriku par vienu no pasaules aizraujošākajām un daudzveidīgajām virtuvēm. Šeit ir daži no labākajiem Dienvidāfrikas virtuves ēdieniem, kas jums ir veikalā, ar receptēm, lai tos padarītu mājās.

Biltong

Visā Dienvidāfrikā varat atrast sloksnes, kas izskatās kā tumšā, vecā āda, ko ēd kā uzkodu – tas ir slavenais biltongs. Biltong ir plāni sagriezta, izturīga un sāļa, ar gaisu izžāvēta gaļa, visbiežāk liellopu gaļa vai spēle, piemēram, pavasara bunkurs, tāpat kā liellopu gaļa. Jūs atradīsiet arī žāvējumus, žāvētas desas. Āfrikas vietējie iedzīvotāji izmanto, lai saglabātu gaļu, konservējot to ar sāli un žāvējot gaisā; 17. gadsimta Eiropas iedzīvotāji pievienoja etiķi, salpetru un garšvielas, lai maisījums un mūsdienās attīstītos gaļas konservēšanas procesi 19. gadsimta pionieriem dienās pirms saldēšanas.

 

Bobotie

Bobotie dažkārt tiek saukts par Dienvidāfrikas nacionālo ēdienu. Trauku izcelsme ir Indonēzijas vergi, ko 17. gadsimtā Nīderlandes Austrumu Indijas uzņēmumā ieveda uz Dienvidāfriku. Bobotie ir izgatavots no ķiploku maltas gaļas un žāvētiem augļiem ar olu un piena pildījumu, kas tiek cepts cepeškrāsnī, līdz tas ir iestatīts – mazliet kā grieķu moussaka. Ēdiet bobotie ar dzeltenajiem rīsiem, dažiem augļu čutnieniem, sagrieztu banānu un kokosriekstu smidzināšanu.

Zaķis čau

Tas ir Āfrikas Āfrikas pārtikas produkts – tam nav nekāda sakara ar trušiem. Tā ir ceturtā vai puse no baltmaizes klaipu, kas ir iztukšota un piepildīta ar karstu un pikantu gaļu vai dārzeņu kariju (vai jebko citu, kas ņem jūsu fantāziju). Bunny chow radās Durbanas pilsētā, daži saka, ka migrējošajiem Indijas strādniekiem, kas strādā cukurniedru stādījumos, bija jāuzņem ēdiens laukos. Jūs varat greifers zaķa čau kā izmitināšanu visā Dienvidāfrikā, bet vislabāk to var atrast Durbanā – ēst to ar savām rokām!


Malaizijas karalis

Kad holandiešu un franču kolonisti 17. gs. Atnāca uz Keiptaunu, viņi kopā ar viņiem ieveda Indonēzijas vergus, lai strādātu pie viņu zemēm. Šie vergi izmantoja savas garšvielas un tradicionālās kulinārijas metodes ar vietējām Āfrikas sastāvdaļām, lai radītu aromātiskus karijus un sautējumus – pikantus, bet ne ugunīgus, un saldos – tagad pazīstams kā Malaizijas karija. Pastāv ļoti daudz variāciju.

Koeksisters

Vēl viens Dienvidāfrikas speciālists, no Rietumu kapa, ir sīrupa pārklāts donuts, ko sauc par koeksisteru. Nosaukums nāk no holandiešu koekje – teikt to skaļi, un jūs dzirdēsiet, ko tas nozīmē: “cookie”. Koeksisters parasti ir savīti vai pītas, un ir divi veidi: malajiešu kape, kas ir spicier un pārklāta ar žāvētu kokosriekstu; Afrikaner ir kraukšķīgāks un tam ir vairāk sīrupa. Abi ir kraukšķīgi un lipīgi no ārpuses, un no iekšpuses – mitru un sīrupu.

Melktert

Šis garde ceptais olu krējuma pīrāgs ir mīklas izstrādājums, kas piepildīts ar pūka olu, piena un cukura maisījumu, kas dažreiz ir biezināts ar miltiem. Šī ir afrikāņu recepte ar holandiešu ietekmēm. Izbaudiet melktertu ar kanēļa putekļiem pēc maltītes kā desertu vai kā ar kafijas tasi.

Mala mogodu

Mala mogodu ir viens no tradicionālajiem Āfrikas ēdieniem, kas no pirmā acu uzmetiena var šķist pievilcīgs: tas ir sautējums – dzīvnieku zarnas (mala) un vēdera oderējums (mogodu) – un tiek uzskatīts par īstu Dienvidāfrikas delikatesi. To bieži ēst viegli kārtainā veidā un kopā ar jauniem kartupeļiem un ceptiem sīpoliem. Citus Dienvidāfrikas kulinārijas ēdienus, kurus jūs, iespējams, neesat izmēģinājuši, ir olbaltumvielu pildīti, žāvēti vai cepti mopāna tārpi tomātu mērcē, kā arī vārītas vistas kājas un galvas, ko sauc par “statīviem”.

Malvas pudiņš

Tas ir Dienvidāfrikas komforta ēdiens ar labāko un lipīgāko ēdienu: malva pudiņš. Malva pudiņš cēlies no Hāgas holandiešu kolonādziem un ir sūklisks kūkas tipa pudiņš ar cukuru, olām, miltiem, sviestu un aprikožu ievārījumu. Tiklīdz tas atrodas ārpus cepeškrāsns, pudinga augšpusē tiek izlej karstu saldu un krēmīgu mērci. Malvas pudiņš bieži tiek pasniegts pēc svētdienas pusdienām Dienvidāfrikā, un to var baudīt ar svaigu saldējumu, saldējumu, putukrējumu, brendiju sviestu, krēmu sviestu vai neatkarīgi no jūsu izvēles.

Potjiekos

Potjiekos vai “mazā pods ēdiens” ir afrikāņu termins, lai aprakstītu ēdienu, kas pagatavots slāņos, tradicionālā trīs kājā čuguna pot (potjie), bet būtībā tā ir lēna vārīta gaļa un dārzeņu sautējums. Potjiekos var pasniegt ar Pap (kukurūzas putra), umngqusho (samp un pupas), morogo (savvaļas spināti), amadombolo (klimpas) un potītē ceptas maizes (potbrood) vai tvaicētas maizes (ujeqe).

Shisa nyama

Šīsa nima nozīmē “sadedzināt gaļu” Zulu un nozīmē gaļas steiku, vistas gaļu, kebabus un pākšaugus (pikanta “lauksaimnieka desa”, kas ir saliekta kā čūska), kas tiek pagatavota no karstās koksnes ugunsgrēkiem, ko veido braai. Ēst ar chakalaka (pikantā tomātu un pupiņu pīlings) un pap (balta kukurūzas kukurūzas putra, tāpat kā ASV mērces).

Comments are Disabled