Vācijas nacionālie ēdieni

Vācijas nacionālie ēdieni

Vācu ēdiens ir bagāts, sirsnīgs un garšīgs, un daudzi top vācu ēdieni nodrošina lielisku komfortu. Katrā reģionā ir savi tradicionālie ēdieni un tradicionālie virtuves ēdieni, un jūsu top 10 vācu pārtikas produktu saraksts var viegli mainīties no vienas pilsētas uz otru.

Daudzus vācu ēdienus ir vieglāk izdarīt, nekā jūs domājat, un jūs atradīsit, ka nav pārāk grūti iekļaut vienu no šiem ēdieniem savā iknedēļas ēdināšanā. Bez tam, tika atzīts, ka vācu fermentēti kāpostu salāti, kas pazīstami kā pušķains kāposti, ir bagāti ar probiotiku un bagāti ar vitamīniem. Kāds ir labāks veids, kā izpētīt vācu kultūru nekā izveidot savas vācu virtuves ēdienus?

Šeit ir saraksts ar top 10 vācu pārtikas produktiem un dažām labākajām Vācijas receptēm, lai izveidotu savu – gan autentisku, gan vērstu.

Labu apetīti!

Rouladen

Šis tipiskais vācu ēdiens ietver vistas šķēlēs sagrieztu gaļu – parasti liellopu gaļu, bet arī teļa gaļu vai cūkgaļu – apmēram pie bekona vai cūkas vēdera, sasmalcinātu sīpolu, sīpolu un parasti sinepju pildījuma, un pēc tam brūnās un mērcē buljonā (tradicionālā). Maisījums mainās starp reģioniem ar dažām variācijām, tostarp malto gaļu. Parasti šo ēdienu kalpo ar mērci, klimpas, kartupeļu biezeni vai blaukraut (vārīti sarkanie kāposti). Reiz tas tika uzskatīts par kopīgu ēdienu, izmantojot lētu maltīti, bet tagad tiek ēdis festivālos, brīvdienās un ģimenes ēdienos.

Kasespatzle

Šīs mīkstās olu nūdeles ir Vācijas atbilde uz makaronu izstrādājumiem. Spätzle ir īpaši populārs Vācijas dienvidos, un tas tiek uzskatīts par Švābijas specialitāti un ir saistīts ar Bādenes-Virtembergas valsti, lai gan šīs šķīvja izcelsme ir apstrīdēta, un kaimiņvalstīs tās atšķiras. Šīs nūdeles, kas izgatavotas no kviešu miltiem un olām, bieži tiek pasniegtas kopā ar sieru (“käsespätzle”) – tāpat kā makaronu sieru – un dažreiz arī ar grauzdētiem sīpoliem. Tie tiek izmantoti arī Vācijas gaļas ēdieniem, kas izmanto lielu mērci vai mērci, piemēram, Rouladen, vai sautēs, piemēram, Gaisburger Marsch (Švābijas sautējums).

Tie dažreiz tiek pasniegti verdoši, taisni no pannas, tādēļ esiet uzmanīgi. Ēdienu gatavošanas laikā Švābijas ceļvedis izmanto vēl vienu olu, nevis viesu skaitu. Dažos reģionos mīklu sajauc ar citām sastāvdaļām, piemēram, ķiršiem vai āboliem (attiecīgi Kirschspätzle vai Apfelspätzle, kas parasti sastopami Allgäu), aknās (Leberspätzle), saukraut (Krautspätzle) vai pat, izmantojot ūdeni, nevis alu.

Rote grutze

Rote grütze ir sarkanā augļu pudiņš, kas ir populārs deserts Ziemeļvācijā. Tas ir izgatavots no melnām un sarkanām jāņogām, avenēm un dažreiz zemēm vai ķiršiem, kuras ir pagatavotas savās sulās un sabiezinātas ar mazu kukurūzas cieti vai kukurūzas šķiedru. To pasniedz ar krējumu (sahne), piena vai vaniļas mērci vai saldējumu.

Eintopf

Eintopf tvaicēšanas trauks silda ikvienu aukstā dienā. Šī tradicionālā vācu sautējuma vārds burtiski nozīmē “viens pot” un attiecas uz vārīšanas veidu, nevis uz īpašu recepti. Tomēr lielākajā daļā receptūru ir vienas un tās pašas pamatsastāvdaļas: buljona, dārzeņi, kartupeļi vai pākšaugi, un tad gaļa (parasti cūkgaļa, liellopa vai vistas gaļa) vai dažreiz zivis. Kassel apgabalā ir daudz eintopf reģionālo ēdienu, piemēram, lumpen und fleeh (kas nozīmē “lupatas un blusas”), līdzīgi kā īru sautējums vai Thüringen tipiski lēcas (linseneintopf).

Sauerbraten

Vācieši mīl savus gaļas ēdienus, un sauerbraten (kas nozīmē “skābu” vai “marinētu” cepeti) ir kafijas cepetis, ko uzskata par vienu no valsts nacionālajiem ēdieniem. To var izgatavot no daudzām dažādām gaļām, kas marinētas vīnā, etiķī, garšvielās, garšaugos un garšvielās līdz 10 dienām. Šī recepte ir ideāli piemērota lētiem gaļas izcirtņiem. Schweinenbraten ir garda cepta cūkgaļas šķīvja, ko parasti pasniedz ar ceptiem kāpostiem vai kāpostiem un klimpām, un mazgā ar pilsner alu.

Kartoffelpuffer, Klosse un Bratkartoffeln

Pārlūkojot vācu pārtikas produktus, var secināt, ka vācieši mīl kartupeļus. Protams, tā ir kopīga sastāvdaļa daudziem vācu ēdieniem un sānu ēdieniem.

Kartoffelpuffer ir sekla ceptas pankūkas no rīvētiem vai maltiem kartupeļiem, kas sajaukti ar miltiem, olu, sīpolu un garšvielām. Jūs varat izbaudīt tos vai nu sāļus kā sānu ēdienus ar galveno gaļas vai zivju ēdienu, vai saldo ar ābolu mērci, mellenēm, cukuru un kanēli. Ziemā pievērsiet uzmanību āra tirgos.

Vācu kartupeļu pelmeņi (Kartoffelknödel vai Kartoffel Klösse) ir arī parastās šķīvju ēdieni, kas tiek pasniegti kā sānu vai galvenais ēdiens, zupās vai saldā. Jūs varat redzēt klimpas no ēdienkartes Klösse (vai klöße, teica “kla-sa”) Vācijas rietumos un Ziemeļvācijā un Knödel (teica ka-na-del) Vācijas dienvidrietumos vai dažreiz piepildīta ar augļiem vai gaļu.

Vēl viens kopīgs vācu pīrāgs no kartupeļiem ir bratkartoffeln, dažreiz saukts par Vācijas atbildi uz kartupeļiem. Tas ir vienkāršs, bet garšīgs recepte, kas ietver kartupeļu vārīšanu un pēc tam cepšanu ar bekonu un sīpolu.

Brezel

Brezel ir mīksti, balti kliņģerīši, kas izgatavoti no miltu ūdens un rauga, un pārkaisa ar sāli (un dažreiz dažādām sēklām). Tas ir lieliski ēst kā trauku vai uzkodu, jo īpaši ar spēcīgu vācu alu. Viņi atrodas katrā maizes ceptuvē un uz ielas stendiem, pārdod vienkāršus, sagrieztus gabaliņus un sviestu (butterbrezel) vai ar aukstas gaļas vai siera šķēlēs.

Schwarzwalder Kirschtorte

Jūs atradīsiet daudz kūkas un tortes, lai jūs Vācijā kārdinātu, parasti svaigus augļus. Tikai daži var pretoties lielai slavenai Vācijas kūku šķēlei: delicious Schwarzwalder Kirschtorte vai Black Forest ķiršu kūka. Kūka ir nosaukta pēc Schwarzwalder Kirschwasser, kas ir deserts no desas ķiršiem. Bagātīgas šokolādes kūkas, ķiršu un putukrāsas maizes slāņus papildina ar vairāk krēmu, maraschino ķiršiem un šokolādes skaidiņām.

Schnitzel un ābolu strūdele

Ko šiem ēdieniem ir kopīgs? Viņi ir gan Austrijas nacionālie ēdieni, gan arī tie ir pieņemti vācu virtuvē un visā pasaulē.

Šnicele ir plāns, bez kauliņiem no gaļas kotletes, kas pārklāts ar rīvmaizi un bieži tiek pasniegts ar citrona šķēli. Jūs varat izvēlēties Wiener Schnitzel (Vīnes šnicele), kas ir izgatavots no teļa gaļas, vai Schnitzel Wiener Art, kas izgatavots no cūkgaļas (Schwein). Ja pasūtīsiet Hamburgas stila šnitzeli, tas ieradīsies ar ceptu olu uz augšu, bet Holsten stila šnicele nāks ar olu, anšoviem un kaperiem.

Apfelstrudel (ābolu strudels) ir populārs sviesta mīklas deserts, kas pildīti ar āboliem, kas aromatizēti ar cukuru, kanēli, rozīnēm un rīvmaizēm. Tas kļuva populārs 18. gadsimtā zem Habsburgas impērijas. Delikātais pārslātais konditorejas izstrādājums ir izgatavots no elastīgas mīklas, kas tiek mīcīta un izstiepta, līdz tā ir gandrīz papīra plāns. Plānos konditorejas izstrādājumus sviest kopā, pirms tos aptin ap ābolu pildījumu un cep. Tas tiek pasniegts silts šķēlēs pārkaisa ar pulverveida vai pūdercukuru.

Wurst

Vācijā ir vairāk nekā 1500 dažāda veida Wurst (desas), un jūs atradīsiet ielu tirdzniecības stendus, kas tos visur pārdod. Populārākie ir Bratvurst (cepta desa), kas izgatavota no zemes cūkgaļas un garšvielām, Wiener (Vīnes), kas tiek smēķēta un pēc tam vārīta, un Blutwurst un Schwarzwurst, kas ir gan asins desas. Pievērsiet uzmanību reģionālajiem ēdieniem, piemēram, Berlīnes “Currywurst” (desas ar biezpiena kečupu uz augšu), Bavārijas Weisswurst, balto desu, kuru pirms ēšanas salda sinepju mizas, un Nirnbergas grilētais Rostbratwurst, kas tiek pasniegts ar fermentētiem sasmalcinātiem kāpostiem (skābēti kāposti). Tiuringijā vietējais Thüringer Rostbratwurst ir saņēmis aizsargāto ģeogrāfisko statusu un receptes datumus simtiem gadu. To raksturo citi desas ar atšķirīgām garšvielām (piemēram, lielo ziedu un ķimeņu).

Vācu puraču kāpostu priekšrocības

Fermentācijas process, kas dabiski saglabā skābēti kāposti, ir gatavs ar probiotikas spēku. Sauerkraut satur īpašības, kas arī tiek ziņots, cīnās ar vēzi un palīdz iztukšot kuņģī un čūlas. Tas ir arī labs dzelzs, olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, kā arī satur A, C un K. vitamīnus. Bez kāpostiem, ūdeni un sāli, kas sāk procesus, jums nav vajadzīgas citas sastāvdaļas, izņemot fermentācijas laiku rasties.

Lai to izdarītu mājās, varat izmēģināt šo Bavārijas stila skābo kāpostu vai skatīt video un attēlu ceļvedi. Pārliecinieties, ka fermentācijas laikā netiktu pieļautas kļūdas, un izlasiet padomus, kā uzzināt, vai fermentācija ir bijusi slikta.

Laine Ozoliņa

Dārgie ēdiena mīļi, mani sauc Laine, un esmu ļoti priecīga par iespēju dalīties ar Jums caur manu blogu Cemodanskafe.lv. Katru dienu cenšos sevi attīstīt, un iemācīties ko jaunu, ja tev ir kādi ieteikumi - raksti, būšu tikai pateicīga!

Comments are closed.