Kā izvēlēties labākās garšvielu dzirnaviņas?

Kā izvēlēties labākās garšvielu dzirnaviņas?

garšvielu dzirnaviņas

Garšvielu dzirnaviņas nav viens no svarīgākajiem virtuves piederumiem, taču tās joprojām ir neaizstājamas gan gatavojot ēdienu mājās, savās virtuvēs, gan profesionālajās pavāru virtuvēs. 

Šī var būt arī lieliska ideja dāvanai, kādam svētkos. Īpaši šādu dāvanu novērtēs tie, kas labprāt savu laiku pavada virtuvē, eksperimentējot ar jaunu ēdienu receptēm. Vai arī, šāda dāvana ir laba gadījumos, ja plānojat doties ciemos pie kāda uz Sālsmaizi, un nevarat izdomāt, ko uzdāvināt, tad šis rīks būs noderīgs ikviena virtuvē. Jo garšvielas varāk vai mazāk, izmanto visi.

Mūsdienu tirgū iespējams atrast daudz un dažādas garšvielu dzirnaviņas. Bet, jo lielāka ir izvēle, jo grūtāk ir veikt labāko pirkumu. Tāpēc, vēlamies jums mazliet atvieglot, šo izvēli, iepazīstinot ar to, ko nepieciešams ņemt vērā, iegādājoties sev, vai kādam citam kā dāvanu – garšvielu dzirnaviņas.

Ko ņemt vērā, iegādājoties garšvielu dzirnaviņas?

Parasti ir vairāku veidu garšvielu dzirnaviņas – ikdienas lietošanai mājās vai restorānos, manuālās dzirnaviņas un elektroniskās dzirnaviņas. Lai izvēlētos piemērotākās garšvielu dzirnaviņas, nepieciešams ņemt vērā: 

  • Budžets

Garšvielu dzirnaviņas ir pieejamas dažādās cenu amplitūdās. Tāpēc nepieciešams pārliecināties, cik daudz naudas, esat gatavs tērēt garšvielu dzirnaviņām. Tas palīdzēs jums viegli sašaurināt piedāvājuma klāstu, tajā ko varat atļauties un cik daudz vēlaties tērēt uz šādas ierīces iegādi. Manuālie garšvielu smalcinātāji tiek pārdoti par lētākām cenām. Savukārt, lai iegādātos labu elektrisko smalcinātāju, jums vajadzētu rēķināties ar lielāku naudas summu. Bet, ja jūsu atvēlētais budžets ir liels, jums var būt vairāk izvēles iespēju.

  • Vajadzība un vēlmes

Pēc tam, kad esat samazinājis piemērotu garšvielu dzirnaviņu sarakstu, ņemot vērā izvirzīto budžetu,svarigi koncentrēties uz savām velmēm un vajadzībām. Ja smalcināmo garšvielu daudzums parasti ir neliels, tad labi noderēs manuālās, rokas dzirnaviņas. Ir 2 populāri manuālo garšvielu dzirnaviņu veidi: preses dzirnaviņas un skrūvējamās dzirnaviņas. Tās ir viegli lietojamas un ļoti pieejamas.

Gadījumā, ja jums ir nepieciešami ļoti smalki graudiņi, tas var būt nedaudz nogurdinoši. Tāpēc, ja jūsu budžets to atļauj, neizsvītrojiet no sava saraksta elektriskās dzirnaviņas.

Restorānos ir nepieciešami gan manuālie, gan elektroniskie garšvielu smalcinātāji. Manuālie ir paredzēti klientiem vai šefpavāriem ēdienu dekorēšanai, bet elektroniskie – gatavošanai virtuvē.

  • Asmeņu augstums

Parasti mums rūp tikai asmeņu izmērs un materiāls. Bet ļoti svarīgs ir arī asmeņu augstums. Vertikālais attālums starp katru asmeni ietekmē samalto garšvielu vienmērīgumu. Ja šis attālums ir daudz lielāks par garšvielu izmēru, tas ļauj visam garšvielu graudiņam iziet zem asmeņiem un saglabāties nesasmalcinātam vai tikai daļēji sasmalcinātam.

Ideālajam augstumam starp asmeņiem jābūt aptuveni divām trešdaļām vai pusei no garšvielu dzirnaviņu vidējā garuma. Ieteicams iegādāties garšvielu dzirnaviņas ar dažādu izmēru asmeņiem, lai katrā malšanas reizē nomainītu piemērotus asmeņus.

  • Ietilpība

Pagatavotais ēdienu daudzums bieži vien ir mainīgs, tāpēc ideālām garšvielu dzirnaviņām  jāspēj katru reizi pielāgoties jūsu vajadzībām neatkarīgi no tā, cik daudz porciju gatavojat.

Ieteicams izvēlēties garšvielu dzirnaviņas, kurām ir elastīga ietilpība. Jums jāaprēķina lielāks vietas apjoms, kas jums varētu būt nepieciešams malšanai vienā reizē. Nepieciešams arī pārbaudīt, vai komponentu komplektācijā ir arī nelieli trauciņi.

  • Dizains

Labs un piesaistošs dizains ir jebkuras garšvielu dzirnaviņas pārdošanas priekšrocība. Mūsdienās modē ir minimāls dizains. Pirmkārt, tas viegli iederas jebkurā virtuves interjerā. Visas mazsvarīgās detaļas ir vai nu izslēgtas, vai apvienotas, lai ierīce izskatītos pēc iespējas vienkāršāk. Tā rezultātā vienkāršais dizains palīdz tam kļūt viegli tīrāmam.

Runājot par dizainu, mēs runājam arī par ērtībām. Pēc tam, kad ir apsvērts kopējais izskats, jums ir jāpārbauda pieredze, lietojot dzirnaviņas. Vai izvēlēto garšvielu dzirnaviņu mazās, neitrālās sastāvdaļas, piemēram, pogas, saskarnes vadība, rokturis u. c., ir viegli lietojamas? Vai dzirnaviņu trauciņi ir nomaināmi un viegli tīrāmi? 

Ņemot vērā visus kritērijus, lai izvēlētos labākās garšvielu dzirnaviņas, tomēr daudz svarīgāka ir jūsu reālā pieredze. Tāpēc vienmēr atcerieties, ka pirms ierīces iegādes ir nepieciešams to izmēģināt un pārbaudīt, lai tā spētu sniegt jums gribēto.

Iepazīsties arī ar citiem, mūsu bloga interesantajiem un noderīgajiem rakstiem. Piemēram, rakstā – Stanley termosi kafijai pie dabas uzzini, kāpēc tieši šie termosi  ir tie, kam uzticēties kafijas līdzi ņemšanā atpūtai pie dabas. Vai izlasi interesanto rakstu par to – Cik liela kafijas krūze ir iecienīta Latvijā?

Laine Ozoliņa

Dārgie ēdiena mīļi, mani sauc Laine, un esmu ļoti priecīga par iespēju dalīties ar Jums caur manu blogu Cemodanskafe.lv. Katru dienu cenšos sevi attīstīt, un iemācīties ko jaunu, ja tev ir kādi ieteikumi - raksti, būšu tikai pateicīga!

Comments are closed.